RECARO Optiafix

5400.00
MDL

Optiafix este un model de scaun auto elegant și sigur din grupa1a brandului RECARO. Designul modern este combinat cu cerințe inalte de siguranta. Este conceput pentru copii de la 9 luni la 4 ani, cu o greutate de la 9 la 18 kg. Scaunul se instaleaza usor si are indicatori luminosi ce semnalizeaza montarea corecta a acestuia. Este un dispozitiv sigur, testat la un impact frontal de 50km/h, prevazut cu sistem de siguranta HERO. Are protectie laterala pliabila, centuri si protectii de umar. Scaunul este fabricat dintr-o singur bucata, contribuind, de asemenea, la confortul si siguranta celui mic. Tetiera este reglabila pe inaltime in 6 pozitii, iar materialul din care este confectionata husa scaunului este de inalta calitate, nu irita pielea copilului, se spala usor si este durabila.


  • Direcția de mers: cu fata la sensul de mers (9 - 18 kg)
  • Fixare sigură în mașină: bază ISOFIX încorporată
  • Siguranță: materiale de tapițerie care absorb energie și confortabile

Caracteristci cheie a scaunului auto Optiafix:
  • Carcasă care absoarbe energie

Carcasa este realizată din plastic rezistent la impact, cu cadru metalic și căptușită cu materiale confortabile, care absorb energie. Protecție laterală excelentă: Suporturile pentru umeri, suportul lateral și tetiera sunt combinate și formează un „scut” puternic care poate proteja copilul cât mai mult posibil în caz de urgență.

  • Sistem de siguranta HERO brevetat
Cu sistemul de siguranta brevetat HERO, copilul dvs. poate fi fixat simplu si rapid. Sistemul unic de siguranta HERO combina centurile de umeri cu tetiera, intr-o singura unitate, prevenind astfel alunecarea sau rasucirea centurilor. Acest lucru economiseste timp, eliminand grijile, din timpul rutinei de zi cu zi si, mai presus de toate, sporeste siguranta in fiecare calatorie.
  • Baza incorporata cu conectori ISOFIX

Scaunul se instalează sigur și ușor în mașină, folosind baza încorporată cu conectori ISOFIX, care vine impreuna cu un picior de sprijin ajustabil pentru si mai multa siguranta.

  • Sistem de centuri în 5 puncte

Copilul în scaunul auto este fixat cu centuri de siguranță în 5 puncte. Acest lucru va asigura confort și siguranță maxim pentru copil și va distribui uniform energia pe întregul corp în cazul unei coliziuni.

  • Reglarea spătarului

Scaunului auto are trei poziții înclinare. Înclinarea se realizează prin apăsarea cu o mână. Unghiul de înclinare este suficient pentru o poziție confortabilă a copilului. Elemente intuitive ale sistemului de confort RECARO SmartFit permit o manevrare usoara si sigura ascaunului auto

  • Umerase captusite pentru centurile de siguranta

Protectiile de umar sunt dense si moi dintr-o tesatura speciala anti-alunecare care nu se incalzeste. Acest lucru vă permite să aveți grijă de pielea delicată a copilului, fără a-i lăsa disconfort. Protectiile de umar pot fi îndepărtate împreună cu husa pentru tetieră, dacă este necesar, pot fi spălate.

  • Protectie laterala avansata (ASP)

Protecția laterală a capului și a zonei pieptului este asigurată de forma dezvoltată a aripilor laterali,protecției laterale pliabile și de sistemul suplimentar de absorbție a energiei de impact ASP (Advanced Side Protection). Elementul de protecție laterală pliabila trebuie scos din partea a ușii mașinii.

  • Tetiera confortabilă reglabilă

Tetiera este ușor de reglat în înălțime împreună cu centurile interne în 5 puncte. Este suficient să trageți inelul de deasupra tetierei în sus și să reglați înălțimea dorită.

  • Indicatori luminosi pentru instalare corectă

Sunt trei indicatoare pe partea din față a scaunului pentru a verifica dacă este instalat corect, care ar trebui să devină verde în loc de roșu atunci când este instalat corect. Indicatoarele din dreapta și din stânga informează despre fixarea sistemului isofix, iar cel central - despre instalarea corecta a piciorului de sprijin pe podea.

  • Circulație pasivă a aerului

Circulația aerului în interiorul scaunului are loc datorită utilizării spumei poroase ca umplutură - un material ergonomic, care absoarbe și eneria in caz de impact și nu își pierde elasticitatea în timp.

  • Interior spațios

Interiorul spațios a scaunului auto înseamnă mult spațiu pentru corpul copilul dvs., permițându-vă să utilizați acest scaunul auto mai mult timp decât alte modele din acest grup.

  • Fabricat dintr-o singura bucata
Carcasa scunului auto este fabricată dintr-o singură bucată și este o încă o parte a protecției copilului dumneavoastră.


Instalare scaun auto:

Scaunul auto se instalează pe bancheta din spate mașinii cu fața la direcția de mers. Optiafix se monteaza cu ajutorul bazei încorporate cu conectori ISOFIX proprii. O parte obligatorie a montarii scaunului auto este piciorul de sprijin. Toate aceste permit o mai buna fixare a scaunul auto si o mai buna protectie pentru copilul dumneavoastra in cazul unui impact. Înălțimea acestuia se reglează prin apăsarea butonului gri de pe picior. Pentru a verifica instalarea corectă, există trei indicatoare în partea din față a scaunului, care ar trebui să devină verde în loc de roșu. Trebuie montat corespunzator în masina, chiar daca nu este folosit. Copilul în scaunul auto se fixează cu centuri de siguranță în 5 puncte.


Instrucțiuni de curățare

  • Husă din materiale hipoalergenice, respirabile, durabile, rezistente la pete, ușor detașabilă și lavabilă la 30º în mașina de spalat la regim delicat.

Caracteristici generale:
Certificare: UN R44/04
Scor ADAC: 2.1
Vârsta recomandată: de la 9 luni pana la 4 ani
Înălțimea recomandată: 75 - 105 cm
Greutate maximă admisă: 9 - 18 kg
Ajustare centuri de siguranță: da
Ajustare tetiera: da
Pozitionare:
  • cu fata la sensul de mers: de la 9 kg (75 cm) pana la 18 kg (105 cm)
Instalare: baza ISOFIX cu picior de sprijin
Protectie laterala: da
Pozitii inclinare spatar: da
Dimensiunea scaunului: 44 x 69 x 70 cm
Greutate scaun: 17.5 kg

Produse înrudite: